fbpx

תביעות סיעוד

מאת: עורכת דין אושרת דרעי

תוכן עניינים

התפקוד היומיומי הידרדר או נפגע? חשוב לבדוק את זכאותך להכרה במצב סיעודי

בשנים האחרונות גברה המודעות לצורך בביטוח סיעודי וישראלים רבים רכשו פוליסות ביטוח פרטיות. עם זאת, ישנם גם מבוטחים שכלל לא מודעים לכך שהם מחזיקים בפוליסת ביטוח סיעודי ולכן רבים אינם ממצים את זכויותיהם. לעתים ביטוח סיעודי בחברת ביטוח, נעשה במסגרת ההתקשרות עם קופת החולים.
נוסף על ביטוח סיעודי פרטי, גם הביטוח הלאומי מקנה לסיעודיים זכויות שונות וכך גם משרד הבריאות וגורמים נוספים.
אדם סיעודי עשוי להיות זכאי לגמלה כספית חודשית, להשתתפות במימון מטפל/ת או אשפוז במוסד ו/או לזכויות נוספות.
למרות הגופים הרבים שמקנים לכאורה זכויות לאדם הסיעודי, מימוש הזכויות לא תמיד פשוט. לעתים הוא כרוך בתהליכים ביורוקרטיים מסובכים ובתביעות.

לכן, במקרה של פגיעה תפקודית חשוב להיוועץ בעו"ד עם ניסיון ומיומנות במיצוי זכויות מול חברות הביטוח, הביטוח הלאומי ורשויות המדינה האחרות. חשוב להעריך בצורה מקצועית את מצבך ולפעול בהתאם למימוש זכויותיך שעשויות להסתכם בסכומים גבוהים. ייעוץ משפטי מקצועי גם יבטיח שלא תבזבז את זמנך על הליך מיותר שלא צפוי להניב תוצאות.

מי זכאי לזכויות מתוקף מצב סיעודי?

ההגדרות המדויקות והזכויות שנובעות מהן, משתנות בין הגופים השונים. יחד עם זאת, ניתן לומר בכלליות שאדם סיעודי הוא מי שסובל מפגיעה תפקודית ומתקשה לבצע באופן עצמאי חלק מפעולות היומיום הבסיסיות, כמו התניידות (הליכה), אכילה, רחצה, הלבשה, מעבר משכיבה לישיבה ולעמידה, שליטה על הסוגרים. לרוב, נדרש להוכיח לקות משמעותית בשתיים או שלוש פעולות לפחות. בנוסף, גם מי שסובל מליקוי קוגניטיבי שמחייב השגחה, יהיה זכאי לעתים לזכויות כאדם סיעודי. מצב זה אופייני לדמנציה, אלצהיימר או פגיעה מוחית אחרת. בדרך כלל מצב סיעודי הוא קבוע, אך במקרים מסוימים הוא יכול להיות זמני ולזכות את החולה בזכויות לזמן מוגבל.
חברות הביטוח, משרד הבריאות, קופות החולים ושאר הגופים המקנים זכויות לסיעודיים, נוהגים לשלוח אל החולה רופא/ה או אח/ות כדי לבצע בדיקה פיסית שתבחן את המצב התפקודי. בנוסף, ידרשו מסמכים כמו סיכום רפואי הכולל את רשימת האבחנות, דוח תפקודי ועוד.

מה הופך אדם לסיעודי?

ככלל, המצב הסיעודי נבדק על פי מצב התפקוד. עצמאותו התפקודית של אדם עלולה להיפגע בעיקר על רקע מחלה, תאונה או גיל מתקדם. ישנן כמה אבחנות רפואיות שמוכרות כמשרות מצב סיעודי ולכן מקלות על הסובל מהן לממש את זכויותיו. עו"ד עם ניסיון ומיומנות בתחום הביטוח הסיעודי, יוכל לבחון האם מצבך מתאים למסלול מסוים שיכול להקל על תביעתך ולהגדיל את סיכוייה.

סיפורה של ד.ל

ד.ל, בת 58 מאזור המרכז, היתה בריאה ועצמאית לאורך כל חייה. היא עבדה במשרה ממשלתית, נהגה, פרנסה וניהלה את משק הבית בו התגוררו עמה שני ילדיה. לפני שנים אחדות ד.ל החלה לסבול מקשיים ביציבה וממעידות. בבדיקות התגלה כי היא סובלת ממחלת פרקינסון והיא החלה לקבל טיפול תרופתי ונעזרה קלות בידי משפחתה וחבריה לעבודה. עם הזמן, תסמיני המחלה החריפו ולמרות הטיפול התרופתי, ד.ל סבלה מפגיעה מוטורית, רעד ונוקשות של הגפיים ונזקקה לסיוע ברחצה וגם לעזרה מסוימת באכילה ובהלבשה.
תביעתה של ד.ל להכרה בה כסיעודית, נדחתה על ידי חברת הביטוח, בטענה שהיא עדיין נחשבת עצמאית בתפקודה. גם הביטוח הלאומי לא הכיר בנכותה. ד.ל ומשפחתה, חששו שיאלצו לממן טיפול והשגחה ללא כל השתתפות מצד הגורמים השונים. ההוצאות במצב זה עלולות להצטבר במהרה עד כדי מאות אלפי שקלים.
לאחר פניית המשפחה למשרדנו, ערערנו על החלטת חברת הביטוח לדחות את הבקשה, וד.ל הוכרה כחולה סיעודית. היא נמצאה זכאית להשתתפות של 6,000 ₪ בחודש בהוצאותיה. בנוסף, הביטוח הלאומי הכיר בנכותה והיא נמצאה זכאית לקצבה של יותר מ – 2000 ₪ בחודש ולהטבות כלכליות שונות מול הרשויות.
הסכום החודשי וההטבות השונות שהצטברו לסך של יותר מ – 10,000 ₪ בחודש, מאפשרים לד.ל ולמשפחתה להמשיך בחיים תוך הבטחת טיפול ראוי ומכבד.

התפקוד שלך או של מי מיקיריך נפגע? חשוב לבדוק את הזכאות להכרה במצב סיעודי ולממש את זכויותיך בביטוח הלאומי, בקופת החולים ובחברת הביטוח. צרו איתנו קשר ונתחיל.

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי

קבל ייעוץ חינם עוד היום

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי
עורכת דין אושרת דרעי - עורך דין תאונת עבודה - ביטוח לאומי

קבל ייעוץ חינם עוד היום

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי
קבל ייעוץ חינם עוד היום
או קבעו פגישה מראש לייעוץ בחינם

תוכן עניינים

אושרת דרעי עורכי דין ביטוח לאומי

אושרת דרעי – עורכת דין ונוטריון

האם יש לך שאלות משפטיות? או שאת/ה צריך עזרה?

נוכל לסייע לך בשיחה טלפונית. לתאום פגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות:

דילוג לתוכן