fbpx

נפלת ברחוב? יתכן שמגיע לך פיצוי כספי

מאת: עורכת דין אושרת דרעי

תוכן עניינים

נפלת ברחוב? מעדת בדרך ציבורית? יתכן שמגיע לך פיצוי כספי מהרשות המקומית.
שטחים ציבוריים ודרכים כמו מדרכות רחוב וכבישים, נמצאים תחת אחריות העירייה או השלטון המוניציפלי המקומי (מועצה וכיו"ב).
על הרשות המקומית מוטלת חובת זהירות כלפי כלל הולכי הרגל בשטחה ומשכך, עליה לפעול כך שהדרכים יהיו בטוחות ופנויות להליכה. מפגעים כמו בורות בכביש או במדרכה, בליטות משמעותיות של רצפות רחוב או סדקים ביניהן, מכשולים לא מטופלים כמו ספסלים שבורים ועצמים בלתי צפויים שלא גודרו, יכולים להיחשב כהתרשלות של הרשות המקומית ואי-קיום חובת הזהירות שלה כלפי הולכי רגל.
גם תאורה בלתי מספקת יכולה להיחשב למחדל של העירייה ופגיעה בבטיחות הדרך.
נסיבות מעין אלו עלולות לגרום למשתמשי הדרך למעוד ולהיפצע בדרגות שונות. במידה שניתן להוכיח כי אכן מפגע רשלני הוביל למעידה ולפציעה של הולך/ת רגל, ניתן לתבוע פיצוי מהרשות המקומית בהתאם לנזק הכספי, הגופני והנפשי שנגרם.

חשוב: הוכחת ההתרשלות והקשר הסיבתי שבין המעידה לבין הפציעה

למעשה, החלק החשוב בתביעת רשות מקומית במקרה של נפילה ברחוב, הוא הוכחת המפגע וחומרתו והוכחת הקשר הסיבתי בין המפגע לבין הפציעה או הנזק שנגרם לתובע/ת.
לכן, חשוב מאוד לאסוף את הראיות מיד, שכן חלקן יחלשו או יעלמו ובכך יפגעו סיכויי התביעה וגובהה.

  •  צילום: יש לצלם את המפגע עצמו מכמה זוויות ובאיכות טובה ככל הניתן. אם נגרם נזק מיידי ונראה לעין לגוף ו/או לרכוש, יש לצלם גם אותו.
  • עדי ראייה: אם בסביבה היו עדי ראייה לנפילה שלך, כדאי לבקש את פרטיהם כדי שניתן יהיה להיעזר בעדותם מאוחר יותר, לחיזוק ולביסוס טענותיך.
  • פנייה לטיפול רפואי: גם אם החבלה נראית קלה, יש לגשת לבדיקה רפואית, לתאר את האירוע לפרטיו ולבקש כי סיבת החבלה תירשם במסמכים במידת האפשר.
  • שמירת מסמכים: יש לשמור כל מסמך שקשור לאירוע: סיכומי ביקורים רפואיים, הפניה לבדיקות והדמיות, תוצאות בדיקות, מרשמי תרופות וכיו"ב. בנוסף, יש לשמור גם קבלות בגין תשלומים הקשורים לאירוע: למשל, אם הזמנת אמבולנס או מונית לצורך קבלת טיפול או אם שילמת על תרופות או אמצעי חבישה, חשוב לשמור את הקבלות והמסמכים המעידים על כך.
  • פנייה לעו"ד: כאן נציין שדרכים ציבוריות או רחובות, אינם סטריליים לחלוטין ויש ציפייה מהולכי הרגל לנקוט בזהירות סבירה ולזהות מכשולים צפויים. במקרה של נפילה יש לפנות לעו"ד מנוסה בדיני נזיקין, על מנת לבצע הערכה משפטית – האם המקרה עולה כדי התרשלות של הרשות המקומית ומקים זכות לפיצוי, או שמדובר במפגע צפוי מדי, בהתנהגות פזיזה מדי של הולך/ת הרגל או שהנזק קטן וקשה להוכחה ואינו מצדיק הגשת תביעה.

נפלת ברחוב, מה הסיכוי לפיצויים ומה הגובה שלהם?

מספר גורמים משפיעים על סיכויי התביעה וגובה הפיצויים
כאמור בסעיף הקודם, לא כל מעידה ברחוב מחייבת את הרשות המקומית בפיצויים. אולם, במקרים רבים הולכי הרגל כן זכאים לפיצוי, ואפילו לסכומים גבוהים מאוד. לכן, אם מעדת בדרך ציבורית, כדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד לדיני נזיקין מהר ככל האפשר.
לרוב, גובה הפיצוי נע בין אלפי שקלים בודדים במקרים קלים, לבין מאות אלפי שקלים במקרים קשים.
מה חשוב לבחון בעזרת עו"ד? את המפגע או המכשול שגרם למעידה, חומרתו, איכות התיעוד שלו, עדויות ראייה, עד כמה המפגע היה בלתי צפוי עבור הולך/ הרגל והאם הרשות המקומית היתה צריכה לטפל במפגע שכזה מראש (או להזהיר מפניו, למשל לגדר או להציב אזהרה). בנוסף יש לבחון את תוצאות המעידה, מידת הנזק הגופני והתפקודי שנגרם, עוצמת הקשר המוכח בין אירוע המעידה לבין המצב הרפואי והתפקודי, אובדן ההשתכרות (בהתאם לשכר ולמשך ההיעדרות מהעבודה), ההוצאות הכספיות שקשורות לפציעה, הנזק הנפשי ועוד.

ככלל, ניתן לומר שהפיצויים גבוהים יותר כשמדובר בנפגעים צעירים יחסית, שמתאפיינים בפציעה משמעותית ואובדן שכר גבוה. יחד עם זאת, פיצויים משולמים גם לנפגעים מבוגרים וגם במקרים של פציעה קלה ומפגע פעוט. יש להעריך כל מקרה לגופו באופן משפטי מקצועי!

כפי שצוין, לא די בנתוני המקרה אלא יש צורך גם בהוכחות שתומכות בנסיבות האירוע. לצד ההוכחות נדרשת גם חוות דעת רפואית. חשוב לציין שלעתים קרובות ניתן להגיע לפשרה עם הרשות המקומית ובכך ליהנות מפיצויים מבלי לנהל משפט ממושך עד תומו.

סיפורה של ח.ל

ח.ל, שכירה בת 41 מעיר גדולה מרכז הארץ, היתה בדרכה מביתה לאירוע עירוני גדול. לפני האירוע ובמסגרת ההכנות לקראתו, בוצעו סביב האתר עבודות תשתית מטעם העירייה. ח.ל התקרבה למקום האירוע בהליכה קלה, כשלפתע רגלה נתקלה במכסה ביוב פתוח למחצה. כתוצאה מכך מעדה, ספגה מכות יבשות ושפשופים בגפיים. מסך הטלפון הסלולרי שלה ומשקפיה, התנפצו.
ח.ל היתה נסערת וכואבת, אולם למזלה, עוברי אורח סייעו לה לארוז את חפציה והמליצו לה לצלם את מכסה הביוב, את הפציעה ואת החפצים השבורים. בנוסף, הם מסרו לה את פרטי ההתקשרות עמם ועזרה לה להתפנות למוקד רפואי, שם עברה צילומי רנטגן וחבישות, קיבלה מרשמים למשחות ולמשככי כאבים והוראה רפואית על ימי מנוחה. תושבת העיר שליוותה את ח.ל לקבלת הטיפול, הפצירה בה לפנות אלינו לייעוץ משפטי בהקדם.
בתקופה שלאחר הפציעה, לאור הפגיעה במצבה התפקודי, ח.ל נעזרה בעובדת משק לצורך תחזוקה בסיסית של ביתה ונאלצה להתנייד במוניות לצורך הגעה לקופת החולים להחלפת חבישות.
לאחר הליך משפטי שניהלנו, ח.ל. קיבלה פיצוי בגובה 110,000 ₪ בגין ההוצאות הרפואיות והנלוות שנגרמו לה, אובדן ימי השתכרות ורכוש, עגמת הנפש והנזק הנפשי.

נפלת ברחוב? שאלות על פיצוי בגין מעידה בדרך ציבורית? צרו קשר ונשמח לייעץ ולסייע

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי

קבל ייעוץ חינם עוד היום

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי
עורכת דין אושרת דרעי - עורך דין תאונת עבודה - ביטוח לאומי

קבל ייעוץ חינם עוד היום

אושרת דרעי עורך דין תאונת עבודה- עורך דין ביטוח לאומי
קבל ייעוץ חינם עוד היום
או קבעו פגישה מראש לייעוץ בחינם

תוכן עניינים

אושרת דרעי עורכי דין ביטוח לאומי

אושרת דרעי – עורכת דין ונוטריון

האם יש לך שאלות משפטיות? או שאת/ה צריך עזרה?

נוכל לסייע לך בשיחה טלפונית. לתאום פגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות:

דילוג לתוכן