נפילה ברחוב? רגעים שלאחר תאונה מלווים בדרך כלל בכאב, בבהלה, בחרדה, ובמתח נפשי רב. מאידך, דווקא רגעים אלה, בהם לא פעם אנו פועלים מתוך לחץ, לפי אינסטינקטים, ולא לפי ההיגיון, עשויים להיות קריטיים הן באשר לזכויות משפטיות הנובעות מהתאונה, והן באשר לפגיעות גופניות שיתכן ונגרמו כתוצאה ממנה.במקרה של תאונה עקב מפגע במדרכה תוגש בדרך כלל תביעת הפיצויים נגד העירייה. במידה והתאונה קרתה במקום העבודה, סביר כי התביעה לפיצוי על הפציעה בעבודה תופנה נגד המעביד.
בהמשך אפרט, מהן הפעולות המרכזיות בהן יש לנקוט לאחר התאונה, וכן מה ההשלכות של התאונה ותוצאותיה על הזכאות לפיצויים בגין נזקי גוף מחברת הביטוח.אחד הדברים החשובים ביותר בסיטואציה של תאונה הינו לנסות ולשמור עד כמה שניתן על קור רוח מתחילת הארוע ועד סופו. שמירה על קור הרוח תאפשר לנו לבצע את הפעולות הדרושות כבר בזירת התאונה, דבר שייעל את הטיפול ויחסוך טירדה מיותרת בהמשך. הפעולה הראשונה שעלינו לעשות לאחר התאונה הינה לבדוק האם נפגענו פגיעה גופנית. במידה וקיים חשד, ולו קל, לפגיעה גופנית ממשית יש להימנע עד כמה שניתן מתזוזה ולהמתין לקבלת עזרה ראשונה מגורם מוסמך.
במידה והפגיעה מאפשרת המשך תיפקוד יש לבצע מספר פעולות חשובות. במידה ומעורבים בתאונה גורמים נוספים יש לקחת מהם פרטים ובין היתר שם, מספר זהות, כתובת וטלפון.
במידה והיו עדים לתאונה, יש לקחת את פרטיהם על-מנת שבהמשך, אם יתעורר הצורך, ניתן יהיה לאמת בעזרתם את עצם קרות התאונה ואת אופן התרחשותה. במידה וקיים מפגע נראה לעין מומלץ מאד לתעדו ולצלמו בסמוך עד כמה שניתן למועד התאונה. במידה וקיים מפגע שאינו נראה לעין ו/או מפגע שעלול להיות מסולק מהזירה באופן מידי (דוגמת שלולית שמן שגרמה לתאונה) מומלץ להסב בזמן אמת את תשומת לב העדים אל המפגע, על מנת שבהמשך יוכלו לאמת את קיומו.
בדיקה רפואית ראשונית
לא פעם, בלהט המאורעות סביב התאונה ולאורך השעות הראשונות לאחריה, אנו נוטים באופן טבעי להתעלם מכאבים ו/או לא לחוש אותם. כאשר קיים חשש כי נגרמה פגיעה גופנית, גם אם בשלב ראשון התחושה היא שהפגיעה אינה קשה, כאמצעי זהירות, רצוי לפנות בכל זאת עוד באותו היום לקבלת בדיקה וטיפול מקיפים בחדר מיון או במוקד תאונות של קופת חולים. בדרך זו אנו מבטיחים את עצמנו מפני סיבוכים רפואיים בלתי צפויים. תועלת עקיפה הצומחת מכך היא כי המסמך הרפואי בעקבות הבדיקה מהווה עדות לעצם גרימתה של פגיעה גופנית עקב התאונה. גם אם לא הלכנו להיבדק מיד לאחר התאונה, ובימים שלאחריה מופיעים כאב או תופעות אחרות, עדיין ניתן יהיה בדרך כלל לקשר זאת לתאונה, ועל כן מומלץ גם אז לפנות לבדיקה רפואית ולשמור את התיעוד הרפואי.